Proč?

Proč?

Anotace: .

Sbírka: Útěk

vezmi tužku, namaluj s ní hrušku...











































































































































ztroskotali jsme spolu na pustém ostrově
tiše spali pod palmami
nechali své nohy omývat příbojem
a spali až do noci
nad námi tisíce hvězd
a mezi námi chladné ticho
co bych měl ještě víc udělat
než potopit kvůli tobě celou loď



































































































nový svět byl objeven
a ten starý zapomenut
že zlato je slunce přelité atmosférou do hlubin tvého srdce
je stará pravda a žijeme jenom jednou
maximálně dvakrát za život
dokud nás to baví
jdeme dál
setrvačností tě stále chci ale vzdaluju se
zůstáváš pod palmami a

já odplouvám na voru postaveném ze zklamání
a utrpení

a mávám ti na rozloučenou
starými ponožkami





















































na nebi se formují oblaka
na chvíli jsem byl kumulonimbus
pronikající až do tvé stratosféry
nyní jsem jen deštěm který dopadá zpátky na zem
a s pláčem mizí v proláklinách tiché opuštěné země

všechno jsem to nechal tam
s tebou
snažím se nevzpomínat
snažím se to nechat vyblednout a rozpít v nejhlubším moři
jaké si jen dovedeš představit























































myslel jsem že budu svobodný a svěží a nový a šťastný
ale jsem jenom zatěžkaný minulostí
stahovaný dolů těmi kameny
které mi přirostly k srdci

vzala jsi tu hrušku a řekla
"podej mi talíř"

odcházím od tebe
od všeho
v sobě nemám sebe
a v kapse ani halíř
























































proč?
Autor CoT, 29.09.2023
Přečteno 143x
Tipy 19
Poslední tipující: jablonka, CULIKATÁ, Marten, martinaV, IronDodo, Veru, IkkarisKa, cappuccinogirl, Fialový metal, jort1, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..asi z hrušky dolů, no...;-) povedené...až romantické...

29.09.2023 18:44:37 | Marten

ST. Tahle ve me zanechala dojem. Zni tak opravdove...

29.09.2023 16:18:39 | Veru

Vždycky se snažím psát opravdově..tentokrát to je tedy i vidět :)

29.09.2023 16:50:29 | CoT

Tohle musela bejt velká láska... když se jí i teď tolik nechce z tvýho srdce...

29.09.2023 14:53:25 | cappuccinogirl

je to mix všeho za poslední ...dejme tomu čtyři týdny :D

29.09.2023 16:50:13 | CoT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí