Oči

Oči

Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=IqDUjghMBMQ

Měla něco zvláštního v očích
možná to bylo jen zdání nebo stín
a nebo taky smutek padlých kopretin

klín prázdný v něm dlaně složené
pohled do vzpomínek kde stírá se čas
všechno jako by bylo včera
tak rychle to prošlo kolem řas

bylo to něco smutného ale tak podivně
jako když jemně mrholí do podzimního dne
kde slunce schovává lakomě své záře
a v labirintu myšlenek přicházejí tváře
které neznají ty oči zatoulané v dáli

odkud asi jdou ti lidé co v těch očích kráčí
tančící radostí a jiní pláčí v náruči své mrtvé sny
odkud a kam je nesou uložené do urny

ty příběhy se prolínají končí a začínají
a slunce z těch očí je už těsně nad obzorem
jakoby chtělo ještě něco říci
možná jen díky živote ….a sbohem.
Autor Íá, 29.09.2023
Přečteno 121x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, narra peregrini, IkkarisKa, CULIKATÁ, mkinka, Anfádis, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V takových očích by se člověk uměl utopit... skvělé!

29.09.2023 23:21:52 | narra peregrini

Děkuji

30.09.2023 09:31:30 | Íá

V náručí pláči své mrtvé sny..to mě dostalo

29.09.2023 21:11:01 | mkinka

Díky.

30.09.2023 09:31:52 | Íá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí