Petícia

Petícia

 

 

 

                      PETÍCIA

 

 

 Prostred mesta na chodníku 

 stojí hlúčik pri stolíku.

 

 Ide odtiaľ hlasná vrava, 

 delí sa tam azda strava ?

 

 Zvedavý je celý dav, 

 o čo ide, chytro vrav.

 

 Z diaľky svieti veľký nápis, 

 pod ním ľudí plný zápis.

 

 Podpisujme petíciu 

 za akčnejšiu políciu.

 

 Aktivisti vysvetľujú,  

 problém vážny osvetľujú.

 

 Množia sa vraj lúpeže, 

 pribúdajú krádeže.

 

 Polícia si nevie rady, 

 z vedenia čuť iba zvady.

 

 Zlodeji si mastia vrecká, 

 kradnúť nútia vlastné decká.

 

 Treba s nimi zatočiť, 

 nenechať sa vytočiť.

 

 Podpisov už plný hárok, 

 kto podpíše, získa párok.

 

 Rozhorčenie stúpa v dave, 

 len čo prišiel premiér práve.

 

 Problém chce vraj ihneď riešiť, 

 čestný človek má sa tešiť.

 

 Pošteboce o reforme, 

 evidentne je vo forme.

 

 Sľubov však už bolo veľa, 

 neuverí každé teľa.

 

 Z davu počuť piskot hlasný, 

 premiér získa pocit jasný.

 

 Skúsi motúz medový, 

 no ľud vážny, ľadový.

 

 Dosť už bolo prázdnych rečí, 

 z klamstiev sa už vnútro prieči.

 

 Zaberie len vhodný skutok, 

 na zlodejov tvrdý útok.

 

 Odstaviť od peňazí, 

 spravodlivosť zvíťazí.

Autor Peter35, 02.10.2023
Přečteno 61x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, CULIKATÁ, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, jo, ono se toho naslibuje a pak.. skutek utek:-(

02.10.2023 10:47:50 | CULIKATÁ

Presne tak, u nás boli cez víkend voľby a tá predvolebná kampaň totálna tragikomédia ako si každý všetko zaslúži a všetko dostane...a potom že choď voliť.

03.10.2023 08:56:18 | Peter35

Ať spravedlnost zvítězí, máš to pěkné

02.10.2023 09:06:29 | mkinka

Srdečná vďaka, Jíťa.

03.10.2023 08:56:40 | Peter35

Rádo se stalo, Peťo.

03.10.2023 11:46:31 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí