Mesto v noci

Mesto v noci

Anotace: zo šuplíka


Mesto v noci

Mesiac osvetľuje mĺkvu
pochmúrnu starobu budov.
Bludisko pri hľadaní snov
výpredaj lacných lások
trhovisko bludov.

Mesto v noci, zlorečenie smäd
desivá pochmúrna stoka alkoholov
tváre vystrašených očí,
plaché ústa, čo sa chveli,
keď tieň mŕtvy, steny objímal.

Je tu ešte niekde
aj mesto nové!
V srdci zrodené, milované
mesto plné lásky
mesto milencov
tiché mesto hviezd.

Tam zabudnuté korza.
Tam Bernolákova brána
tam Bernolák sochu má,
tam promenáda, park veľký.
Historickom toku nás privítal.

Autor IronDodo, 04.10.2023
Přečteno 108x
Tipy 16
Poslední tipující: CULIKATÁ, RadekČ, Kaňka, cappuccinogirl, Anfádis, Žluťák, Psavec, Ophelia81, mkinka, MatyhoZmaty, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem

04.10.2023 10:40:39 | IronDodo

Pěkné.

04.10.2023 10:40:27 | mkinka

Přesvědčivá atmosféra. :-))

04.10.2023 10:37:47 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí