Za lesem po stráni

Za lesem po stráni

Anotace: ~~~~~~~~~~

.................

~~~~~~
Za lesem po stráni
tam rádi koně uhání,
černí,bílí,hnědáci
ne,
nejsou divocí
za chvíli zpomalí
nikam se dnes nehnali.
Nikdo je nechytí
do lasa,do sítí
kůň ten si cválá dál
hřívou zatřepal.
Jen hřebečci mladší
ti jsou tak trošku plaší,
až si najdou kobylku
založí si rodinku.

Pak se koně otočí
vesele poskočí
a vrátí se do stájí
tam už na ně čekají.
Načesat hřívu
vyčistit kopyta
koně vyhřebelcovat...
To každý kůň má rád.
Zas běhají po stráni
a sem a tam se prohání,
dusot koňských kopyt
strach nenahání…

,,,,,,,,,,,,,

~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 04.10.2023
Přečteno 47x
Tipy 14
Poslední tipující: Marťas9, zdenka, CULIKATÁ, Psavec, IronDodo, Anfádis, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Udělala jsi mi radost Květuško, koníci jsou krásní a ta jejich očka, hezká básnička a fotky.

04.10.2023 21:41:31 | CULIKATÁ

Láska ke koním z tvých veršů přímo sálá :)*

04.10.2023 16:41:43 | Anfádis

Jé.

04.10.2023 16:15:51 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí