Aký som

Aký som

Anotace: -

Aký som

Jeden dotyk žiarovku zapína
druhý zhasína,
niekto vracia sa, iný túži prísť,
niekto píše list
zo snov berie myšlienky
zalieva lásky korienky.

Vyberám slová chvál
ozvene nádherných katedrál.
K hriechu i k modlitbe, nemôžem za to,
že vzniká báseň táto.
Silou odvahy nehou súcitu,
keď zrazu papier zhorí tu.

Skončí pokrčený v hrsti
darmo počítam prsty
s udiveným pohľadom
zlaté zrnká v ňom
skvosty ukryté
v modrom blankyte.

Život to je umenie,
chce to veľké porozumenie,
ako rozkvitnutý strom,
chvíľami farby menil som
krúžil som, krúžil pomaly
smutné listy dolu padali.

 

Autor IronDodo, 05.10.2023
Přečteno 90x
Tipy 17
Poslední tipující: Psavec, RadekČ, jort1, CULIKATÁ, Ophelia81, Žluťák, Misha, Anfádis, Matahaja, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem za milé slová

05.10.2023 19:26:50 | IronDodo

Zase další krásná... a ta předposlední sloka, z té si beru nejvíc... krásný den tobě :-)*

05.10.2023 10:13:46 | cappuccinogirl

A tak pokračuj v cestě životem,
s láskou a odhodláním,
porozuměním a vědomím,
že každý okamžik je vzácný a jedinečný

Život, to je umění,
ty jsi malířem svého osudu,
Obrazy plné lásky a života vytváříš,
ať je každý okamžik uměleckým dílem

05.10.2023 06:37:35 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí