Anjel môj

Anjel môj

Anotace: -

Anjel môj

Anjel môj kdesi hore sedí
občas preletí popri tebe
píše písmenká tajnej abecedy
omrvinky ukryté v chlebe.

Možno v srdci dačo ozve sa
až zatriasol sa nehou hlas
nôž zarezany do mäsa
pre teba, pre teba jediný raz.

Ako zvonček do soboty,
ako pulzujúca v žilách rieka
primáš clivo donôti
a noc si šaty zvlieka.

Občas sa pýtam: Ako ísť ďalej?
Kričí prázdna ozvena:
Chlapče, vínka si nalej
nohy ako z kameňa.

Tak tu ležím s hlavou podpretou
a život dá sa do rehotu
láska, stred všetkých svetov
gniavi moju samotu.

Dvojsečne plamenný z ocele
ráno mocne pretne
ešte nejdem z postele
ležím v bielej tme.

Autor IronDodo, 06.10.2023
Přečteno 43x
Tipy 11
Poslední tipující: Kan, CULIKATÁ, Kaňka, Psavec, RadekČ, Ophelia81, cappuccinogirl, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem za krásne verše

07.10.2023 05:33:40 | IronDodo

Až svleče si šaty nejen ta noc,
až snít sny budete ve dvou,
láska se rozhoří a její moc
rozzáří duši i mysl tvou.

06.10.2023 10:08:12 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí