Radost a smutek

Radost a smutek

Anotace: ...

Radost a smutek, dvě tváře lidského bytí,

jedna sluncem září, druhá temnotu skrývá

Radost nám křídla dává, smutek nás  zase k zemi posílá

obě jsou součástí života, jsou jeho symetrie

 

Radost je jako květina, která v srdci rozkvétá,

tváře rozjasňuje, životu nový smysl dává

V ní štěstí, lásku a naději nacházíme,

je to vzácný poklad, který není možné ztratit

 

Smutek je jako stín, který naše duše přikrývá,

s sebou bolest, ztráty a samotu přináší

Právě v tomto temném období sílu poznáváme,

sílu překonávat překážky a nové cesty hledat

 

Radost a smutek jsou jako dvě strany mince,

jedno bez druhého nemůžeme mít, jelikož jsou nerozluční

Obě nám možnost růstu a poznání sebe samých poskytují,

pomáhají nám objevovat svět a žít plným životem

 

Radost s vděčností a smutek s pokorou přijmeme,

proudit skrze nás je nechme, s láskou je do svého života vpusťme

Z každého okamžiku se radujme, ztrátám se učíme,

vždyť právě v této rovnováze pravá životní moudrost tkví 

Autor Misha, 09.10.2023
Přečteno 51x
Tipy 6
Poslední tipující: Anfádis, Žluťák, cappuccinogirl, IronDodo, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutek, Mišulko, tě zaplaví vždycky, když je něco špatně. Když tě něco trápí, když se něčeho bojíš a stojíš před problémem, kterej je třeba vyřešit...ale KDYŽ TO DÁŠ...pak je zas všechno ok a přijde ta odměna... tvář ozdobí ti úsměv a ty víš, že se můžeš smát, že je všechno dobré, a že jsi obstála, překonala vše, co bylo třeba... a jsi zas o něco silnější :-)* krásnej večer tobě :-)

09.10.2023 20:44:06 | cappuccinogirl

souhlasím s Tebou ve všem, co jsi mi napsala do komentáře, někdy mě ten smutek jako voda zaplaví a pak najednou zase odpluje neznámo kam, capu:-)

Krásné dobré ráno Ti přeji:-*

11.10.2023 05:04:25 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí