Smích a pláč

Smích a pláč

Anotace: ...

Smích a pláč, dva protiklady lidských emocí,

jeden radostný, druhý plný bolestí

Smích nám radost poskytuje, kolem sebe světlo šíří,

pláč nás do temnoty a smutku zahaluje

 

Smích je jako melodie, která v našich srdcích hraje,

tváře rozjasňuje, životu nový rytmus udává

V něm radost, lásku, naději a spokojenost nacházíme,

je to dar, kterým druhé obdarujeme

 

Pláč je jako déšť, který naše slzy z tváří smývá,

bolest, zklamání a zranění s sebou nesou

V tomto temném období sílu poznáváme,

bolesti překonáváme, novou naději hledáme

 

Smích a pláč jsou jako rub a líc,

jedno bez druhého nemůže existovat, jelikož jsou součástí našeho života

Oba nám možnost naše pocity vyjádřit dávají,

pomáhají nám objevovat naše nitro a být autentičtí

 

Smích s radostí a pláč s odvahou přijměme,

volně proudit skrze nás je nechme

Smějme se srdcem, s hlubokým smutkem pláčeme,

vždyť právě v této rovnováze pravá lidská síla tkví 

Autor Misha, 09.10.2023
Přečteno 54x
Tipy 6
Poslední tipující: Žluťák, cappuccinogirl, IronDodo, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Melodie smíchu...jedna z nej...
Slza... úlevná...bolest z těla odvádí...
Krásný, Mišulko
Krásnej den tobě :-)*

09.10.2023 10:31:17 | cappuccinogirl

slzy déšť z tváří smývá, pláč neznámo kam odplouvá, smích jako hudba v našich srdcích hraje a úsměv na tváři nám vykouzlí:-)

Krásný slunečný den bez deště Tobě přeji:-)

11.10.2023 05:07:20 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí