Pre soľ a chlieb

Pre soľ a chlieb

Anotace: Snáď prosba, či len sen

Pre soľ a chlieb

K láske svojej, k deťom,
príkladom byť,
aby našli svoj cieľ.
Netreba ísť šírym svetom.
Dobre je tu na pôde domácej,
milujeme, všetky divy zeme
mestá, rieky, ženy,
lúky, polia,
oblaky, ktoré hroby porosia,
slnkom ožiarené nebesá
i keď sa slnko vyzlieka
k nesmrteľnosti človeka.

Prihovoriť sa k Pánu Bohu
hľadať ľudí podľa tváre
mať voľnú cestu, bez hraníc
a vrátiť sa domov, k žene, deťom.
Všetky tieto dary,
ako dobrý hospodár
pole svoje pred svitaním
pohladiť, zlaté klasy,
aby z nich urodilo hodne
božieho požehnania.

Autor IronDodo, 10.10.2023
Přečteno 79x
Tipy 15
Poslední tipující: Iva Husárková, Fialový metal, Marťas9, cappuccinogirl, Anfádis, Psavec, Žluťák, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem

10.10.2023 11:09:36 | IronDodo

Velice pěkné a milé čtení.

10.10.2023 10:27:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí