Hřích

Hřích

 

Kdo duši spasí

Když v tichu

Oddává se hříchu

Sama neví asi

Co činí

A druhé viní

Nebo dobře ví

Ale nepoví

Jen směje se

A nebo brečí

Doufá v lásku něčí

Nebo lásku dává

Duše hravá

 

Co hříchem je

A co není

Kdo dá nám rozhřešení

Sama duše dává

Tak už se to stává

Vždyť tu nikdo jiný není

Kdo by jí dal rozhřešení

Kdo by duši spasil

Jen ten, kdo hříchy zasil

Plody sklízí

Když zasadí je

Tak hříchy zmizí

Vyroste setba nová

A dokola, zas a znova

Přichází, co se ztrácí

Mizí, co se vrací

Však o kus výš

A tak stále

Duše stoupá po spirále

Na nejvyšším bodě

Opustí tento svět

Odkudsi, snad zadními vrátky

Vrátí se jednou zase zpět

 

Autor kozorožka, 12.10.2023
Přečteno 99x
Tipy 15
Poslední tipující: Jan Kacíř, Iva Husárková, narra peregrini, IronDodo, Kan, Žluťák, Psavec, šerý, Marten, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...spirálu je možný jít i dolů...;-)obě možnosti spolu...

12.10.2023 14:45:47 | Marten

Ano ;-)

12.10.2023 14:51:23 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí