Tvá ruka...

Tvá ruka...

Tvá ruka je studená,

jako smrt by na mě sáhla, 

a v kostech mi zapraštělo.

Teplé víno by to chtělo,

možná grog

a trochu másla do něj.

Nahřej si ruce na topení,

vidíš, víno už pění,

je hotovo.

Za oknem mlha a smog,

po okně kapka vody stéká.

Po zdi už teče řeka

a vlhké parkety se vzdouvají a bouří.

Venku podzim zakopává 

o zbytky léta.

Poslední vlaštovka mává,

cestou do teplého světa,

ani se neohlédne.

Slepice závistí zbledne.

V závanu větru listí padá,

zahradník kupí je na hromadu,

na chvíli rovná si záda

a dívá se na zahradu.

Náhle ho ovane chlad,

kdyby tak, teplé víno...

sám sebe pochválí za nápad;

ale, kde brát...?

Stmívá se, vrací se domů,

tam u těch stromů - bydlí.

Ve dveřích žena ho čeká,

jej políbí a pohladí po tváři...

Tvá ruka je studená,

jakoby...

Autor Kan, 16.10.2023
Přečteno 89x
Tipy 25
Poslední tipující: narra peregrini, Marťas9, Bufik, Marten, Jeněcovevzduchukrásného, Žluťák, mkinka, cappuccinogirl, IronDodo, jort1, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc, noc krásná báseň, Kane. Podzim ti svědčí asi ;-)

16.10.2023 14:04:53 | kozorožka

Z ročních období nabízí vejvětší pestrost nálad. Je z čeho brát. Děkuji za komentář. :-))

16.10.2023 16:12:32 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí