Kloboučnice

Kloboučnice

Anotace: I tam se muže mladá holka dostat, když ji po základce nevezmou na obor dámská krejčí. Nakonec jsem se i v tomto oboru dostala k šití, aspoň pokrývek hlav.

Kloboučnice

 

Povolání jako každé jiné,

přece svoje kouzlo má.

 

Když nevíš kým se stát,

fabrika tak výběr má.

 

Začátek, jen kožka od králíka,

výsledek, klobouk od odborníka.

 

Stroj pomůže sundat srst,

po přebrání z lisu vyjde plsť.

 

Barví se a tvaruje,

přebytečných okrajů zbavuje.

 

Vlas se musí zpět naježit,

vykartáčovat a osvěžit.

 

Poté se všije potní páska,

na které je velikost a firemní značka.

 

Nyní klobouk ozdobí,

tak se krasavec narodí.

 

Několik ruk na něj sáhne,

než se na hlavu nám dostane.

 

Výsledek je ale úžasný,

módní doplněk překrásný.

Autor Marťas9, 17.10.2023
Přečteno 77x
Tipy 12
Poslední tipující: Ďábel sám, IronDodo, Psavec, CORONATION, Kan, mkinka, Bufik, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí