Hřbitovní..

Hřbitovní..

Anotace: dušičkový čas se blíží...

.

Můj hřbitov pod lesem má proti bráně túji.
Večer co večer s ní vánek pikle spřádá,
když obzor hasne, noc je ještě mladá
a stíny křížů k modlitbě se sklání.

Tam za soumraku do semknutých dlaní
svá přání šeptají ti, co živí pro ně pláčí,
do hnízd se vrací opozdilci ptačí
a světla svíček můry přitahují.

Občas tu bývám a o samotě sním si
o tom co bylo a co snad ještě bude.
Ty věci poslední už tolik neděsí mě.

Nevěřím moc, že potkám se Tam s Kýmsi,
přesto mám pocit, že mě vidí všude
a jednou zváží i mých hříchů břímě..

.
Autor TetaKazi, 19.10.2023
Přečteno 81x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, jort1, Žluťák, šerý, Ricarda Haner Lowery, Krykry, kozorožka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí