K ó a n + 1

K ó a n + 1

Odpověď. Poslední dopis plus jedna.
Jsme starší o několik století.
.
Omlouváš se. Proč?
.
Není vinou ohně, že popálí. Vinen je, kdo jej bere do holých rukou.
Není vinou meče, že poraní. Vinen je, kdo se přiblíží jeho čepeli.
Není vinou štíra, že otráví. Vinen je, kdo není obezřetný.
.
Je povahou ohně žhnout. To je jeho vlastnost.
Je povahou meče tnout. K tomu byl stvořen.
Je povahou štíra zraňovat. To je jeho vlastnost, k tomu byl stvořen.
.
Je ohořelé. Je zjizvené. Je bez života.
.
Přesto...
.
Neviním oheň.
Neviním meč.
Neviním tebe.
.
Hladina se rozvlnila. Proč?

Autor TRlVlUS, 20.10.2023
Přečteno 107x
Tipy 15
Poslední tipující: Psavec, Fialový metal, mkinka, jitoush, RadekČ, Vivien, cappuccinogirl, Ophelia81, Sonador, Marťas9, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuju...

21.10.2023 09:04:57 | TRlVlUS

...Děje se....Ji.

20.10.2023 12:12:33 | jitoush

pravda, krásné čtení, vnímám

20.10.2023 10:11:35 | Vivien

Wow...modro je vážně zvláštní... je tak živoucí, až to bere dech...
Tvé moudro je...oslovující...
A já...zase mám chuť psát!!!
Děkuji. A to jako že moc!!!
Krásnej den tobě, postavils mne na nohy...

20.10.2023 09:53:09 | cappuccinogirl

:O oooo mooooc hezké! :) ST

20.10.2023 00:14:56 | Ricarda Haner Lowery

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí