Jsem silná jako Amazonka

Jsem silná jako Amazonka

Anotace: ...

Samotářkou v obrovských lesích,

stejně jako Amazonka jsem silná

Splývám s přírodou, její sílu v sobě nosím,

jsem statečná bojovnice, která se neztratí

 

Mé nohy kroky sílu nabírají,

srdce odvahou naplněné polí bubnuje

Voják přírody, ochránkyně lesů,

jsem silná jako Amazonka, žena bez ústupů

 

Mé paže jsou pevné jako ocelové šňůry,

svou mocí dokážu zvednout největší břímě

Nedbám na překážky, vede mě pravda,

jsem jako bohyně, která sílu má v krvi

 

Nepřítel se mě bojí, mé srdce nezlomí,

vždyť jsem statečná jako Amazonka, vím, kdo jsem

Vstupuji do bitvy s hlavou vztyčenou,

nebojuji jen za sebe, ale za všechny ženy, které se nikdy nevzdají

 

Můj oheň nehasí snadno nic,

vzmáhám se jako vlna neúnavná a hbitá

Svou silou a vášní měním světy,

jsem Amazonka, královna neohrožená

 

Ať mi svět přisuzuje jakoukoliv pečeť,

jsem silná jako Amazonka – to je mé kleta

Ve mně síla tisíce žen proudí,

neohlížím se zpět, v té síle se cítím živě

 

Jsem Amazonka, odvážná ochránkyně,

moje síla je víc než pouhá tělesná schrání

Bojuji za spravedlnost, za ženskou moc,

sílu sobě věřících, která nikdo rozruch nezlomí

 

Tak pojď, přidej se ke mně, sestro srdce,

společně budeme vládnout jako královny nezdolné

Jsem silná jako Amazonka – to je moje heslo,

svět se rozsvítí, když se ženy budou samy sebe obávat nejmíň

Autor Misha, 21.10.2023
Přečteno 87x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, nehledaná, cappuccinogirl, Žluťák, IronDodo, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Wow...já slyším hlas kmene...:-)*

21.10.2023 11:32:10 | cappuccinogirl

slyšíš velice dobře, ty jsi mě inspirovala k této básni:-)

22.10.2023 19:29:27 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí