Jsem knihomolka

Jsem knihomolka

Anotace: ...

Jsem knihomolka, srdcem literatury plná,

v říši příběhů a slov se cítím jako královna

V knihách své tajemné světy nacházím,

kde duše se vlní a příběhy rozevírají jako květy

 

Ve slovech najdu sílu, naději i odvahu,

vystoupím z reality a ponořím se do svazku 

Prozkoumávám stránky, na kterých ožívá děj,

dobrodružství mě vezmou do nesmírných výšin a hlubin

 

Jsem knihomolka, čtenářkou vášní plná,

spřádám pouta s postavami, které jsou mi blízká

S každým stočeným listem se objevuje nový svět,

v něm se ponořuji jako do bouřlivé řeky spletitou

 

Miluji slova, která tančí před mýma očima,

přenáší mě do jiných dob, kde se nic nezdá nemožným

Otevírám knihy jako brány do nekonečného času,

kde mohu být vždycky sama sebou, naplno a bez zábran

 

V knihovně jsem doma, mezi regály plnými pokladů,

kde se skrývá moudrost, láska a všechen ten prožitek

Stránky jsou mými přáteli, knihy jsou mým útočištěm,

kde mohu snít a přemýšlet, stát se jinou bytostí

 

Tak čti se mnou, dobrodružství nás čekají v řádcích,

slova jsou klíčem do světa plného překvapení

Jsem knihomolka, ať se o tom všichni přesvědčí,

vždycky budu hledat slova, která mi smysl a svit dávají

Autor Misha, 21.10.2023
Přečteno 113x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, cappuccinogirl, Žluťák, mkinka, IronDodo, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A tady taky souzním... knihovna je úžasný místo, kde se dá chvilku klidně bejt... jen tak...listovat, začíst se...a ztratit se světu...aby ses objevila v jiném.
Krásnej den, Miško.

21.10.2023 11:34:35 | cappuccinogirl

ano, miluju to místo plné knih, kde listuji v různých knihách, obzvlášť mám ráda vůni těch stránek knih...

Tobě též přeji klidný a pohodový večer, kapučinko

22.10.2023 19:32:16 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí