Čas je, ako rieka

Čas je, ako rieka

Anotace: -

 

Čierne vtáky
vynárajú sa z hmly
polia, ako rozložené noviny
to sme aj my
bezradní,
strácame,
hodiny a dni,
víkend skončil zas.
Čo to?
Ráno vstávať zavelí,

do prázdna svetlo beriem,
kým ten sivý závoj klesá,
nič nevidím, moc toho nedozviem sa.
Nezatajím však, čo sa stalo
prečo plynie čas ako rieka,
prečo nič nevraví, už nenarieka.
Občas zmýli si koryto
možno gúľa sa,
ako koliesko z polámanej kolobežky
a všetko to nevyslovené ťa zrazu zaplaví.

Autor IronDodo, 23.10.2023
Přečteno 53x
Tipy 18
Poslední tipující: mkinka, jort1, Anfádis, RadekČ, o3_gambit, Ophelia81, Žluťák, Fialový metal, Iva Husárková, J's .., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně se mi líbí.

25.10.2023 21:20:04 | mkinka

ďakujem

24.10.2023 18:12:34 | IronDodo

...bez koloběžky už to není ono

24.10.2023 09:46:39 | jort1

Pěkná a zejména ten závěr*

23.10.2023 01:12:57 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí