Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku

Anotace: ...

V dávných časech, ve světě zázraků,

žila krásná Popelka, plná snů a lásky

Avšak osud do mistra role se překroutil,

dárek ten nejcennější však dostala

 

„Tři oříšky,“ zazněl hlas víly kouzelné,

která naději a štěstí jí v nich přinesla

V každém ležel tajemný dar skrývající tajemství,

dopravníkem ke štěstí a k osudu svému novému

 

První oříšek, zelený jako smaragd,

nabízel tíhu skromnosti s vnitřním světem bohatým

Učil ji, že pokora a spravedlnost v duši,

otevřou dveře k vysněnému štěstí a svobodě

 

Druhý oříšek, modrý jako nebe,

rozplynul obavy a strachy všechny v té chvíli

Vnímal srdcem a šeptal ji do ucha,

že odvaha a víra jsou klíčem k nekonečným příležitostem

 

V posledním oříšku, zlatým jako slunce,

tajemná síla lásky se v jeho ušlechtilém lesku skrývala

Kázala, že vítězně vítězí láska,

ať jsou překážky jakkoli zákeřné a kruté

 

Popelka věděla, že tři oříšky mají moc,

která jí pomůže zdolat nejtvrdší zkoušky osudu

S hlavou plnou naděje a srdcem plným odvahy,

vstoupila na cestu, kde se sen a realita propojují

 

A tak se díky těmto třem oříškům,

Popelčin sen stal skutečností

Nalezla lásku svou v princově náruči,

světem štěstí naše srdce plnila

 

Tímto mým dílem splnění přejíc,

budiž báseň tato pro Popelku věčným důkazem

V životě opravdu se může stát,

že tři oříšky a víra v sny jsou zázrakem i pro nás

 

https://m.youtube.com/watch?si=p5TTH_jLF5eZNT7Z&v=FB7_c0MnbX8&feature=youtu.be

Autor Misha, 23.10.2023
Přečteno 89x
Tipy 7
Poslední tipující: cappuccinogirl, Anfádis, o3_gambit, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkné:-) líbí se mi...

23.10.2023 09:08:08 | o3_gambit

děkuji moc a jsem ráda, že jsi se u mne zastavil:-)

23.10.2023 20:15:07 | Misha

Moc pěkná verze, Míšo:)

23.10.2023 06:44:18 | Žluťák

jsem ráda a těší mě, že se líbí:-)

23.10.2023 20:14:46 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí