Pracovní

Pracovní

Anotace: Z deníku 2023

Beru telefony
a klapu do počítače.
Jedu za tmy
a hledám spínače.

Snad někdy se stůl vyčistí.
Káva se skořicovou příchutí
propustí dech dní.

Čekám do soumraku,
než Praha se vylidní.
Chci zabránit krachu
a nepsat báseň ještě poslední.

Život je za oknem
a ten spatřím jen,
když vyjdu ven.

Pošta, fronta i spěch s úkolem.
Nikdo mi nevěří, že ve střehu jsem.

Co mě čeká?
Po šichtě prázdná místnost
a x i y holých stěn.
Chci zapomenout
na temnotu
a hrát si na krásný sen.

Nějak bylo i bude.
Ještě dýchám na tisíc směn.

Krásné ráno.
A, B, C za mě psalo.
Uf a uf jen a jen.
Autor mkinka, 24.10.2023
Přečteno 113x
Tipy 26
Poslední tipující: Jan Kacíř, Niky88, Misha, Iva Husárková, mravenec, Koala, Marten, Žluťák, Psavec, šerý, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za mě hodně výstižně přenesena atmosféra na (pomyslný) papír...

24.10.2023 19:37:40 | Koala

Děkuji mockrát.

24.10.2023 19:40:02 | mkinka

Bojuj Amazonko...a i dnešek bude tvůj...ne až věci příští... jsem s tebou:-)***
to skořicový kafčo...dáme si sice jen virtuálně, ale i přesto...spolu... virtuál jsme my...kafe vroucí - skutečné:-) Mňam, mikinečko:-)***

24.10.2023 09:29:58 | cappuccinogirl

Děkuji, drahá.

24.10.2023 09:44:09 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí