Křišťálové krůpěje

Křišťálové krůpěje

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~

........................

~~~~~~~
Líbezně na housle
houslista hrál
i veliký mrzout
ten by se usmíval,
ta jeho melodie
jak na křídlech letí
sám anděl pomalu
svůj dech ztratí.
Křišťálové krůpěje
z čela mu stékají
asi jak z rampouchů
co s jarem roztají,
každým tónem
co na housle hrál
ten jeden neznámý
prý houslový král.

Jeden ten křišťál
mu ve vlasech
zůstal
další se hned
k němu přidaly
královskou korunu
na černých vlasech
mu dělaly.
S korunou z křišťálu
jakou má král
v ruce měl smyčec
ze zlata
je přece houslový král
tak dál jen hrál
smyčec po strunách
kouzelně tancoval.

~~~~~~~~~

........................

Autor Květka Š., 27.10.2023
Přečteno 91x
Tipy 7
Poslední tipující: Žluťák, Anfádis, o3_gambit, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice pěkné.

27.10.2023 16:40:20 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí