Prečo pre živého boha

Prečo pre živého boha

Anotace: -

 

Prečo pre živého boha,
v deň zimný keď sa zvečerí,
toľko krát si hryznem do pery,
bez toho, že by bolo treba

mať pravdu vždy a z pravdy zisk,
exekútor rukou smelou
z úveru veriteľov,
uzamkne reči v pysk.

Potom nič už povedať neviete
mlynček slova zomelie
zo srdca je kus ocele,
a miesto pozdravu mi Parte pošlete.

Neuschli slzy. Kríž nesiem životom!
Mozoľnatých rúk, len raz roztvorím päsť!
Čo som si nabalil, sám si musím niesť.
Som tým biednym idiotom.

Autor IronDodo, 28.10.2023
Přečteno 61x
Tipy 24
Poslední tipující: Psavec, Kan, Frr, Ophelia81, Marten, cappuccinogirl, jort1, RadekČ, Anfádis, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

proto

28.10.2023 10:26:16 | jort1

Oslovilo, text silný v obsahu.

28.10.2023 04:41:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí