Harmonie na náměstí

Harmonie na náměstí

Anotace: ...

Ve starém městě, kde dějiny dýmají,

stojí orloj, čas nám píseň skládá

Kamenný obrys, sluneční paprsky,

stodolu časem svou mocí zahalí

 

Orloj bíd se nedá, cenný klenot na náměstí,

každou hodinu hodinky přesně ukazují

Stodola však činí svou práci skromně,

slouží jako útočiště pro obilí a seno

 

Kdyby mohli oba objekty své hlasy získat,

Mozart by je zhudebnil, tóny se rozezněly

Orloj zvonil by slavně a melodicky,

stodola by vyrukovala s písní z hlubin podzemí

 

Společně by na náměstí slávu proslavily,

lidem radost a úžas přinesly

Orloj by čas promíchal s hudbou náměstí,

stodola by tancem žitných klád rozehrála tětíz

 

Ceník by se ztratil v té harmonii,

pozornost by směřovala k tomu vnitřnímu kouzlu

Orloj a stodola, dva různé světy se prolínají,

jedno srdce mají, v harmonii tvoří

 

Tak slávu a slávu náměstí prostorem naplňují,

orloj a stodola, dvojice nesmírná

Zhudebnit čas a stodolu slavnosti rozehrávají,

ve starém městě, kde dějiny jsou živářem

Autor Misha, 04.11.2023
Přečteno 92x
Tipy 4
Poslední tipující: cappuccinogirl, Frr, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí