Fialový čas změn

Fialový čas změn

Fialová
melancholická únava
zavírá oči Notre-Dameským zvoníkům
- na poplach křičí Saint-Germain-l’Auxerrois
a Seina usíná
protože míchá modrou s červenou
Spánek přemáhá desítky ulhaných nádherných dam
Ženeva se radikálně rozpadá
A Bůh je jen jeden (ale má miliony tváří)
Nejspíš trpí sebenenávistí
nebo má rozdvojenou osobnost
Jinak to nevidím
Proč by potom byly upálené války
ve jménu míru
dokud nezůstanou jen kacířští králové a nafialovělý
prach
nového dne?

Autor Acortai, 05.11.2023
Přečteno 96x
Tipy 6
Poslední tipující: kudlankaW, Bufik, Frr, Psavec, MatyhoZmaty, Penemue
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí