Lesní víla

Lesní víla

dnes jsem byl v lese po setmění
zřel jsem jak se les ve tmě mění

zjevila se víla ve větru zašumění

v leknutí jsem chvíli stál
pak se víly odvážně zeptal

zda je vážně přírodní
a její krása je přirozeně vrozená
z jakého lůna byla zrozena
zda z matky skutečné či z přírody lesní
a zda taky někdy nesní

zda její srdce buší na věčně
a zda se někdy tváří nevděčně

zda jsou její vlasy skutečně zlaté
že mě cosi v jejích očích mate

odpověď nezazněla

tak jsem šel domu za svojí vílou z masa a kostí
v těšení, že se mě dnes večer zhostí
Autor Dekil, 05.11.2023
Přečteno 146x
Tipy 10
Poslední tipující: o3_gambit, Luko tulák, IronDodo, Žluťák, Anfádis, MatyhoZmaty, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi:-)

06.11.2023 08:38:25 | o3_gambit

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí