Muž v měsíci

Muž v měsíci

Anotace: ...

V dálce, ve výšinách nebeských,

ve světě snů a nekonečných cest

Tam plachtí muž, který zří moře hvězd,

muž v měsíci, v nebeském vězení

 

V plášti stříbrného světla se skrývá,

mezi hvězdami se odvážně plaví

Každý krok na povrchu Měsíce věrně chodí,

kde jeho stopy našly útočiště

 

Muž v měsíci, odvaha v jeho srdci jdoucí,

za hranicemi pozemského světa kroužící,

Vzpomínky a vize krásné zanechává,

jako poutník, který hledá moudrost a světlo

 

Ve své osamělosti ticha a tmy,

prozkoumává prostor a sní o nových zámcích

Svobodný duší, srdcem plným spánku,

muž v měsíci, osvobozený od časových daní

 

Z jeho pohledu naši planetu vidí,

světlo a stíny, zemskou klenbu v nekonečnu

Ví, že život na Zemi je omezený,

ale v nekonečném vesmíru cítí se bezpečný

 

Muž v měsíci, symbol odvahy a též naděje,

poslem pokroku, který nám posílá

Sní o dni, kdy všichni můžeme k němu přijít,

společně zažít výdrž a nekonečnou lásku do vzdálených výšin

Autor Misha, 06.11.2023
Přečteno 97x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, cappuccinogirl, J's .., o3_gambit, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná óda na měsíc

06.11.2023 09:58:57 | J's ..

děkuji velice...

06.11.2023 18:37:15 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí