Poslední tramvaj.

Poslední tramvaj.

Poslední tramvaj,
pár opilců a holky k domovům veze.
Jeden z opilců, má se za vítěze
a zpívá a zpívá a haleká.
Tramvaj se kodrcá ztichlými ulicemi,
holky si špitají a pak se smějí.
Cesta je pomalá a daleká.
Zpěvák vypadl a zatáčce ze sedačky,
a zapomněl slova.
Svou píseň začínal znova a znova,
a v zoufalé beznaději
prosil ostatní, plačky - o nápovědu.
Tuhle, já zpívat nedovedu,
avšak znám jinou,
řekl opilý noblesní pán.
Vzbudil ho nářek vítěze:
jaký měl plán - kdo ví ?
Jen řekl to - spal,
vítěz odpověď nedostal.
A tramvaj ? Ta jela dál.
Holky si špitají a smějí se.
Opilci spí a slova písně
popadala na zašlapanou podlahu
poslední tramvaje do stanice...
Konečná, vystupovat ! Tak chlapi...!!!
Ale, to už je jiný příběh.
Autor Kan, 09.11.2023
Přečteno 77x
Tipy 17
Poslední tipující: jort1, Helen Mum, CULIKATÁ, Ophelia81, Anfádis, Psavec, kozorožka, o3_gambit, Žluťák, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chválím námět i zpracování. Tiše závidím jak se povedl udělat.

12.11.2023 21:32:42 | Admirál

Rád čtu, že se ti báseň líbí. Závidět nemusíš, zkus to, piš a ono to příjde. Děkuji za komentář. :-))

12.11.2023 21:51:49 | Kan

:) Skvělá, Kane!
Ať se Ti daří :)

09.11.2023 10:50:57 | Ondra

Děkuji a děkuji za komentář. :-))

09.11.2023 10:59:50 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí