Moře samoty

Moře samoty

Anotace: ...

Moře vzdálenosti a ticha hluboké,

kde vlny pláčou a háji snítky soli

Tvoje vody žal nad samotou v sobě skrývají,

osamělý hlas se zvedá

 

Tam, kde pobřeží se s oblohou setkává,

stojím jako samotný poutník u Tvých břehů

Moje duše útěchu ve Tvém náručí hledá,

v naději, že najdu sílu ve Tvých proudech

 

Tvůj vzduch je plný slané vůně,

poselství ztracené naděje mi posílá

Přijímám je s vděčností do mého nitra,

zatímco slunce se za temnými vlnami skrývá

 

Moře samoty, Tvá síla je pro mě lék,

obklopuj mě svou něhou a milostí svou

V očích Tvých temných se mé srdce zračí,

jsem zde, v dlaních Tvých vln

 

Když osamělý vítr zvedá svůj temný zpěv,

na Tvých vodách nalézám klid a oddech

Věřím, že společností tu jsou planety a hvězdy,

přítomností všeho vnímám, co jest

 

Moře samoty, Tvá krása mě přitahuje,

do Tvých hlubin jsem ponořena

Ve Tvé osamělosti pocit jednoty nacházím,

tímto spěchám k Tobě, zdroji mého poznání

 

Takže se ode mě zvedá píseň plná oddanosti,

Tvé vody samoty jsou vzácné a svaté

Moře samoty, Tvé tajemství je nekonečné,

s vášní Tvou se setkávám

Autor Misha, 10.11.2023
Přečteno 85x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, zde.neck, IronDodo, o3_gambit, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stojím jak samotný poutník u tvých břehů... tak to je paráda, Míšo... povedlo se...a ta báseňka sice o samotě mluví, však dejchá nadějí a oddaností...

10.11.2023 13:00:24 | cappuccinogirl

vždycky víš, co chci svými basněnkami říct či vyjádřit, jenže mi někdy připadá, že tím samotným poutníkem se stávám, včera jsem neměla hezký den, protože moje mamka mi opět vynadala...

11.11.2023 00:15:17 | Misha

Dnes to zaspíš, Miško, a zítra snad bude líp:-)

11.11.2023 00:34:14 | cappuccinogirl

už je mnohem lépe, že všeho jsem se vyspala a snad už bude dobře:-)

13.11.2023 06:29:32 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí