Nasoukám si šaty

Nasoukám si šaty

Anotace: *****~~~*****

**

.......................

Vždyť já vím že dnes
koná se slavnostní ples
i pro pána krále
a ve kterém asi sále?
Nasoukám si šaty
ty moje kdysi sváteční
nějak se srazily ve skříni
říkám si jen brečet holka nezačni
na nohy punčošky krajkové
a střevíčky s mašlí
ty moc nóbl,byly to taneční
na krčku ze zlata
mám můj náhrdelník starý
prý z kočičího zlata
no ano,ten není pravý
přes ramena
stříbrné boa z činčily
půjčené na chvíli
do ruky vějíř z peří
z pavího,kdo mi nevěří?
Kabelku ve tvaru psaníčka
někde už chybí perlička
z moře vylovené
nebo snad z očí vyplakané
..dostaly se na ples..
včera nebo dnes
ten slavnostní v Opeře?
Ale ne,
ples je u nás na dvoře.

A já...tanečními krůčky
jdu z ručky do ručky
ale hudební doprovod
ten by přišel jistěže vhod
tak to byl ten můj
slavnostní ples
a nemňoukla tam kočka
a neštěkl tam pes...

-----------------------
----------------------------------------

Autor Květka Š., 12.11.2023
Přečteno 63x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, o3_gambit, Iva Husárková, Marťas9, CULIKATÁ, Marten, Kett, Žluťák, Ondra
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kočička a pejsek. hurá.

17.11.2023 14:44:19 | mkinka

čumák na čumák, Květuško a krásný den. :-))*

13.11.2023 04:33:07 | Iva Husárková

Děkuji (:-)...

17.11.2023 14:52:23 | Květka Š.

:-))*

18.11.2023 04:12:05 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí