Most přes minulost

Most přes minulost

Anotace: ...

Sametovým šeptem starobylé řeky,

most se tyčí ve věčnosti

Poutá se k minulosti, zdánlivě vzdálené,

vzpomínky v něm dosud čilé žijí neztracené

 

Most přes minulost lásky plný je,

na každém z něj cihlou paměť vznešeně leží

Hledíme z něj do dávných rozjímání,

když spolu lidé snili své touhy rozmanitými plány

 

Vetřelci klouže po kamenných klouzačkách,

vzpomínky v jejich srdcích jako maškary tancují

Most přes minulost vyzývá je, aby neminuli cíl,

ať se nevzdávají před překážkou, inspirací, nechť jsou

 

Světla města na říční hladině tančí,

most přes minulost zdá se být zrcadlem

Stavby vznešené svou krásou okouzlují,

z původu svého sílu neúnavně čerpají

 

Most přes minulost je mostem naděje,

že procházejících duší neskončí slepé stezky

Je spojením mezi tím, co bylo a tím, co přijde,

síla toho mostu pomocí lásky nám v srdci zůstane

 

Pojďme krok za krokem přejít tuto lávku,

most přes minulost nám nabízí ruku

Nechme očima se dotknout tajemství dávných dob,

společně se na širém oceánu snů plavme

Autor Misha, 18.11.2023
Přečteno 93x
Tipy 8
Poslední tipující: cappuccinogirl, Psavec, Žluťák, mkinka, IronDodo
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Světla města tančí na hladině...Mišulko, já si u tebe vždycky najdu nějakej krásnej slovní bonbónek...a tenhle je, panečku...

18.11.2023 16:53:42 | cappuccinogirl

já vím, že ano, vždycky vystihneš to nejlepší, kapučínko a jsem za to moc ráda...

20.11.2023 22:24:51 | Misha

V navigácii mám most cez minulosť cesta končí na križovatke ktorá sa volá zajtrajšok(keby človek vedel kam mám odbočiť)

18.11.2023 06:32:03 | IronDodo

přesně tak, někdy také zažívám takové pocity jako ty...

20.11.2023 22:25:46 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí