To

To

Vzplane, co nikdy nebylo uhašeno.
Mnohé zemře, a vícero se znovuzrodí..

Jsem matkou zemí, jsem vláhou nebes.
Jsem mrak a déšť.
Jsem duhou v paprscích slunce, jsem Lunou.

Jsem porostem a jadérky, z kterých raším.
Jsem dítětem i starcem se vzpomínkou svého jara, když fouká zimní vítr.
Jsem hloubkou dálek, kam ani svit hvězd nezavítá.

Jsem čiré ty, když radost byla dána radosti.
Jsem slovem, ale víc jsem tichem,
vodou bez břehů, dna a hladin plných zrcadel.

Vánek hor, šum ve větvích, podhoubím i bedlou.
Jsem já v knihách moudrých,
jsem křížem na který se v zapomění přibíjím,
a jsem slzou bolesti,
co mi dává rozpomenout
tento příběh.

Příběh bytí
jehož duše zpívá,
uším žití.
Autor Niška, 20.11.2023
Přečteno 99x
Tipy 11
Poslední tipující: Tritvaetna, Anfádis, cappuccinogirl, RadekČ, paradoxy, Žluťák, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky Vám, nálada je někdy taková a jindy maková, což je fajn :-)

21.11.2023 21:08:12 | Niška

Mám tě čím dál raději... nádherně spojuješ slova...myšlenky v nich-hluboké. Děkuji. U tebe se vždycky ráda zastavím, načerpám a procítím.

20.11.2023 11:51:35 | cappuccinogirl

hezky napsané, promlouvá ke mně, děkuji

20.11.2023 11:29:04 | Aramgad

já si říkala, že jsem četla... ale rozdělené je to lepší, a je To krásné*

20.11.2023 04:38:50 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí