Májové potěšení rajské

Májové potěšení rajské

Pestrá duha jemnokrasná,
nad obzorem zářila,
v modrém nebi velejasná,
blaženě se třpytila.

Vonný šeřík indigový,
pod olšemi rozkvétal,
skvostný keřík brslenový,
habřinou se proplétal.

Malý kolouch osamělý,
u jezírka rozjímal,
kol nej koukol zrůžovělý,
z lůna travin vyrůstal.

Vlaštovička švitořivá,
přelétala lesní háj,
planá růže přitažlivá,
provoněla vlahý máj.
Autor Romantik, 22.11.2023
Přečteno 84x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, o3_gambit, mkinka, cappuccinogirl, Marťas9
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lyrika přírody, pohlazenka milá.

22.11.2023 20:56:14 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí