Blízké neopouštíme

Blízké neopouštíme

Anotace: .

sbíráme kousky plastu
co se válí po zemi
a díváme se k nebi v naději
že zítra už to nebudeme muset dělat

kreslíme na zdi naše symboly a
tiše doufáme že se vykreslíme do podoby
kterou druhým závidíme

schováváme se za uschlé stromy
nad hlavami nám létají letadla
ty dny kdy se už nic neděje nás svírají
a nedovolují jít pryč

utéct do města kde nejsou žádné domy
ani lidé ani auta a ani chodníky
žádné šedé vysoké stavby které brání výhledu do tmy

už mě to tady opravdu ničí
žádný sušák kde by se sušily mokré ponožky
nezachrání prázdnou duši od propadu pod zem

všechno to vypadalo tak dobře
tak skutečně

ale jsou to jen touhy
sny
a vize
které se nikdy nenaplní

můžu si celý den představovat
že spím
a že až se produbím
budu s tebou stavět ten most
a pak po něm přejdeme do lepšího světa
kde nikoho nic nebolí
a kde nikdo nikoho neobtěžuje


protože kdybych mohl
už bych se nevrátil
kdybych mohl
neprobouzel bych se každý pitomý den
když tam někde v dálce za šedými budovami
je ten nekrásnější výhled do tmy
a do nikam

 

 

 

 

 

 

 

Autor CoT, 24.11.2023
Přečteno 90x
Tipy 24
Poslední tipující: kudlankaW, Marťas9, IronDodo, jort1, RadekČ, mkinka, V.N.Losinský, narra peregrini, Žluťák, Pettie, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo, to by tma uměla zářit :)

24.11.2023 20:48:58 | narra peregrini

Taky jsem ráda četla... optimistka ve mně zas teda bolestně zařvala, no ale co už... všichni nemůžem mít stejnej pohled na svět kolem... ty máš svůj výhled do tmy a doufáš ve svý "nikam"... já si teda nechám světlo a budu vždycky doufat, že místo nikam dojdu do "někam"...a pak si o tom spolu můžem...

24.11.2023 12:57:17 | cappuccinogirl

Dílo trochu ztvárněné, jak existenciální analýza. Téměř božské inteligence už kolem nás tolik - a lidský rozum, peklem klopýtá. Stavět mosty. Ale kam stavět jejich paty, když bezbřeží?
Dílo se mi líbí a rád jsem početl.*

24.11.2023 12:44:31 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí