Očakávanie

Očakávanie

Anotace: -

Očakávanie

Źil, som tak, ako bolo
deň, ráno, večer
a roky leteli
ten ich let.
V strachu čo príde,
čo môže prísť,
ako dravec číham,
na lásku, na korisť.

V tej láske
stratím sa,
blúdim
cesta - necesta.
Blížim sa
prekvapím
pod úskokom
padneš mi pod drápy.

Vytrhnem srdce,
láska snáď je v ňom!
Prečo slasť nie je večná
tak, ako žiaľ!

Potrebujeme pevný bod
zem pod nohami
istotu poznania,
keď sme smutný,
keď sa chceme smiať.
Lásky, po bozkoch
slnko v pive
búrku v povetrí
mrazivé kvety v okne.

Glóbus na stole
ma učí cestovať
prsty volajú o pomoc,
pod ťarchou oceánov
ostala iba soľ v oku.
Slza a krv
svetlo a tma.

Kompas v srdci velí ísť
a strelka ukazuje smer
stopy v snehu
odkryjú jedinú
osamelú stopu človeka.

 

Autor IronDodo, 01.12.2023
Přečteno 92x
Tipy 25
Poslední tipující: Niška, Marťas9, Psavec, Kubíno, Ondra, Frr, Lexi, cappuccinogirl, jort1, o3_gambit, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem

01.12.2023 10:57:03 | IronDodo

Velice silné, příteli. Povzdechu jsem se neubránila.

01.12.2023 10:40:09 | cappuccinogirl

ďakujem skúšam učím sa

01.12.2023 09:58:58 | IronDodo

Moc dobré!

01.12.2023 09:45:09 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí