Jednota v rozmanitosti

Jednota v rozmanitosti

Anotace: ...

Do světa se podíváme, oči otevřeme,

díváme se kolem sebe, všude krása spěje

Každý z nás je unikátní, jiný a přitom stejný,

spojeni jsme v lidské rodině, tím nejkrásnějším řetězem

 

Každý má své radosti, starosti, sny,

hledání štěstí je cesta, kterou každý měl by jít

Nadechněme se svěžího vzduchu, otevřeme srdce,

vzájemnou lásku a porozumění pootevřeme všem bez dorozumění

 

Rozhleďme se kolem sebe, země nás spojuje,

různé kultury, jazyky, zvyky se navzájem objímají

Každý jsme součástí jedné velké mozaiky,

spolu tvoříme příběh, který je naší jedinečnou výškou

 

Vždy můžeme najít spojení, i když jsme odlišní,

věřme v sílu lásky, která svět kolem nás mění

Každý máme svou cestu, vlastní příběh k vyprávění,

pomáhejme si navzájem s radostí a úctou, jako by to bylo srovnaní

 

Tak pojďme, společně se zvedneme, ruce spojíme,

otevřeme srdce a posílíme lásku, která se neztratí

Budeme se zastavovat, naslouchat a porozumět,

tak, aby naše společenství bylo pevné a nezdolatelné

 

Každý jsme jedinečnou částí lidského kolektivu,

báseň nás spojuje, jako zrcadlo do duší se dívá

Proměňme svět na místo, které je plné soucitu a radosti,

každý jsme důležitý, jedinečný a krásný – to vždy platí

Autor Misha, 01.12.2023
Přečteno 54x
Tipy 6
Poslední tipující: IronDodo, o3_gambit, Žluťák, Marťas9
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně jsi to napsala a v závěru shrnula do krásných vět. Měj se hezky

02.12.2023 03:56:40 | Marťas9

děkuji moc za komentář i zastavení:-)

04.12.2023 22:54:19 | Misha

Máš pravdu, Miško, každý máme svůj příběh... a to je dobře. Krásný večer tobě.

01.12.2023 19:44:37 | cappuccinogirl

ano, je to tak, každý z nás má nějaký svůj příběh a mám už toho také hodně za sebou, děkuji za Tvá slo, protože jsou pravdivá...

Krásný večer i Tobě

01.12.2023 20:52:44 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí