Netřeba pláče

Netřeba pláče

Anotace: Četl jsem nějakou anglicky psanou báseň, podobného charakteru, a zamyslel jsem se nad tím, jak je spousta našich starostí malicherných a že smrt je naše jediná jistota v nejistém světě.

Nekleč zde a neplač,

nač litovat něčí odchod,

nač se chmuřit, žadonit,

není to víc než rozchod,

duchem z těla odejít.

 

Jsem již s větrem,

mezi stromy,

Jsem již s ruchem,

mezi domy,

Na vše se již s klidem dívám,

Na vše zlé již zapomínám.

Malichernost starostí,

rázem se v nic rozpustí.

Lítost mám nejvíc k sobě,

že život pochopil jsem až v hrobě.

Autor mokryhadr, 05.12.2023
Přečteno 95x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, nehledaná, Marťas9, Marry31, o3_gambit, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí