Tři sudičky

Tři sudičky

Trpělivost růže přináší,
Zodpovědnost jí je zalévá
a Únava ptá se, kdy to skončí.

Kolik trní a kolik pokory?
Nemají radši sázet brambory?

Říká si Únava den co den,
ale pak počká přece jen
do zítřka, jestli rozkvetou.

Jestli tou vůní prokletou
přesvědčí nakonec i ji,
že všechno to trní za to stálo.

Je sto let moc a nebo málo?

Bude se Únava navždy ptát
a Zodpovědnost zalévat
a Trpělivost dokud může,
bude jim nosit další růže.

Autor Houslistka, 09.12.2023
Přečteno 64x
Tipy 18
Poslední tipující: enigman, Floutkovskij, mkinka, Marťas9, cappuccinogirl, Vivaldi je nejlepší, Psavec, jort1, o3_gambit, Frr, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nebo radši brambory...

14.03.2024 09:42:03 | enigman

Moc hezká

09.12.2023 20:23:54 | Marťas9

Zajímavá báseňka. Poslední sloka je pro mě nej.

09.12.2023 18:16:20 | cappuccinogirl

ano-je to trak..a tak to rozhodně bude!! *** ST*

09.12.2023 11:08:08 | Frr

Krásně napsaná báseň! 1*

09.12.2023 11:01:21 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí