Hrob bez mena

Hrob bez mena

Anotace: -

Hrob bez mena

V srdci horí vatra čiasi
láska, zvyšný zdrap
ktosi oheň slzou hasí
Atlantída mizne z máp.

Zem spálená, svet zaplače tu
hladomor z Božej potravy
čiernu zástavu nesiem svetu
básnik kľakol, padol do trávy.

Zdvihol ruku mäkkú
rovno do srdca prenikol
šelma chytila ho okolo drieku
neplakal, neskríkol.

Dymí sa z hraníc do noci
ostal popol na oltári
opilí na smrť otroci
zlomenú pieseň skryjú v tvári.

Na rukách reťaz, zle je
v cele väzeň stená
modlí sa, krv sa leje
pod hradbou hrob bez mena.

 

 

Autor IronDodo, 09.12.2023
Přečteno 130x
Tipy 26
Poslední tipující: Fialový metal, jitoush, RadekČ, Niška, Anfádis, Žluťák, Ophelia81, šerý, martinaV, Krahujec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bohužel se ták stalo.

09.12.2023 19:24:41 | Krahujec

Skvělý!

09.12.2023 16:02:57 | MatyhoZmaty

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí