Ještě je čas

Ještě je čas

 

ještě je čas na uvaření čaje

na nebi Luňák hlídá kuropění
a z hrnku vůně hřebíčkově hraje
vánoční dumky v retrográdním znění
 
ještě je čas na zastavení chvíle
co zmizet chce, aniž by vyklíčila 
ještě je čas zas černé vidět bíle
když do stěn hrnku se horkost noci vpila
 
ještě je čas, než z nebe Vlasatice
odhodí kšticí prosincová přání
ještě je čas, ne vždy je méně více
tak chytni chvíli, ten zázrak na počkání
 
ještě je čas, v konvici další voda
vaří se na čaj, teď pro tebe a pro mne
ještě je čas, co nebylo si dodat
než tahle noc dnes propije se do dne
 
Autor IkkarisKa, 10.12.2023
Přečteno 147x
Tipy 35
Poslední tipující: Ďábel sám, Fialový metal, jort1, Frr, IronDodo, Kan, Emily Říhová, MatyhoZmaty, o3_gambit, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Stačit si říci,než vyměřený čas zavře se na petlici...Ji.

10.12.2023 18:04:31 | jitoush

Ještě je čas, zastavit se,
tady a teď, ta tomhle místě...
Krásný den, Ikkarisko (*)

10.12.2023 14:39:24 | Emily Říhová

Pěkné

10.12.2023 07:07:12 | Edina Elwes

Velice pěkné.

10.12.2023 02:32:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí