Smutek a hněv

Smutek a hněv


Co dělat, když smutek můj svět halí

A štěstí zmizí někde v dáli

Co dělat, když naděje už není

A v hlubokém tichu po setmění

Nezbývá už nic

Co dá se dělat víc

Než tiše dýchat

Uprostřed ticha

Sám se sebou být

A hledat vnitřní klid

 

Co dělat, když klid hledám

A duše mi pokoj nedá

Můj klid však nikde není

A duše moje hněvem pění

Zoufá si a křičí

A bolest moji duši ničí

Pak nevím kudy kam

Co s tím dělat mám

 

Jediné mohu jen

Pustit svůj hněv ven

Otevřít srdce dokořán

A vypustit hněv ze všech bran

Ať uletí do všech stran

 

Když pouštím svůj hněv

Mizím někam stranou

Nemám prostě na vybranou

Hněv je krutou zbraní

A já nechci nikoho ranit

 

Smutek ani hněv nechci v duši mít

Chci jen pohodu, lásku a klid

Však bez hněvu a smutku

V tomhle našem světě

Snad není možné žít

 

Autor kozorožka, 26.12.2023
Přečteno 96x
Tipy 17
Poslední tipující: o3_gambit, IronDodo, paradoxy, Helen Mum, Kan, Lighter, Žluťák, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, dokud jsme vtaženi do duality světa, vždy půjde ruku v ruce smutek s radostí. A pak je moudré jít a vykřičet hněv a smutek do ticha, kde se ztratí a nikoho nesemelou :)

26.12.2023 13:16:46 | paradoxy

Máš pravdu. Ale i když o tom víš, že je to hra, je těžké se nad to povznést, když jde o náročné chvilky ;-)

26.12.2023 19:43:43 | kozorožka

Někdy je to hodně těžké...;)

26.12.2023 19:59:23 | paradoxy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí