Travnaté pláně

Travnaté pláně

Traviny fialovou září 

Obloha zelená,  mraky mlhu vaří 

Tajemný úsvit

Mlha z žlutých blat.

 

Tiché zvuky, šepot

tóny z travin se linou 

slova se tvoří 

Pod mlhou , mlhou plynou 

 

Tam modrý měsíc 

přisvit šedivý vržen stín

Okraje mraků ohněm planou

Do travin žlutý padá stín.

 

Průniky stínů hovoří 

Hmotná stávají se slova

Do mlhy šepot se noří 

Nekonečně slov, nekonečná mlha. 

Autor Protos1182, 07.01.2024
Přečteno 72x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, BArBArKO, narra peregrini, o3_gambit, Žluťák, Sonador, Ondra, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí