Modrý atlas

Modrý atlas

Anotace: ...

V rukou cítím vůni pouště
nekonečné peřiny písku
přikryté do těch
nejtajnějších tužeb
S polštářem teplých kamínků
usínám s výhledem
na duny naděje
která nás jako předivo
jako tenké vlákno
doprovodí do posledního
výdechu

Jenže všechny vůně
prošlých dní
blednou závistí
nad dokonalostí
té jednoduché a prostě
padnoucí směsi těch
nejsprávnějších tónů
písně o absolutním štěstí

Kostky jsou vrženy
v nádražkách
hlavních měst
Je duben každou noc
V rukou mám vůni pouště
hrst ořechů
a svý touhy sepsaný
do pár řádků
Autor Alci, 11.01.2024
Přečteno 106x
Tipy 12
Poslední tipující: Rafinka, jort1, o3_gambit, BArBArKO, Žluťák, Sonador, Psavec, mkinka, Lesní žínka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Alea iacta est - a kostky vrhly nádhernou báseň!

11.01.2024 22:40:05 | Lesní žínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí