Príbehy nakreslené prstom

Príbehy nakreslené prstom

Anotace: lyrická verzia

Prstom po chrbte prebehnem

zľahka

namaľujem Nový svet

a pritom zborím bariéry,

oddeľujúce naše planéty.

 

V prvopočiatku nového sveta

nič sa nedeje,

iba tráva sa vo vetru zachveje.

Cítiš ako sa nečujne vlní?

 

Bystrinky tečú po bralách,

krajina k životu sa prebrala,

bdelé snenie sa zazelenie.

Počuješ v diaľke pereje?

 

Vtáčence strapaté na konároch

mlčky spievajú serenády,

iba my vieme,

kam počas pravého poludnia

zmizli naše tiene.

 

Na priehľadom plátne

to naše zmysly všetko stvorili,

krivky tela nečujným hlukom sfarbili.

 

Autor Olex, 17.01.2024
Přečteno 67x
Tipy 19
Poslední tipující: jort1, Sonador, o3_gambit, enigman, Anfádis, Stanislav32, Psavec, Fialový metal, Žluťák, RadekČ, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vláčení...

18.01.2024 00:58:09 | enigman

Pěkné.

17.01.2024 13:27:26 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí