Jeden černý kocourek

Jeden černý kocourek

Anotace: (:-)~~~~~~

..........................

~~~~~~~
Jeden černý kocourek
jmenuje se Ferdík,
kožíšek má huňatý
fakt,vypadá jak čertík.
Každé ráno protáhne se
napije se mlíčka
a potom se obleče
zas do čistého trička.
Prochází se po zahradě
s myšičkou se honí,
ta uteče do sklepa
kocourek skončí v trní.

O trny si tričko roztrh
je tam dírek tisíce,
kdo ty dírky zašije mi?
Asi paní slepice.
Ta ti tričko nezašije
vypráší ti kožíšek,
nemáš lítat jak splašený,
tak běhá pes Voříšek.
Ale kocour Ferdík prosí
milá paní slepičko
já vám dobře zaplatím
zašijte mi to tričko.

No tak dobře kocourku
na chvíli si sedni,
kdyby tu myši běhaly
tak ty se ani nehni.
Slepice si vzala nůžky,
bílou nit a jehličku
a na tričku zašila pak
každou díru,dírečku.
Kocourek té slepici
hned zaplatil za práci,
ošatku plnou obilí
žito,ječmen,pšenici.

Potom si chtěl tričko obléct
nešlo mu však do hlavy
proč ta pilná slepice
zašila i rukávy.
Teď si chodí bez trička
klidně honí myši,
ty běží jak o závod
když kocourka slyší…

~~~~~~

........................

Autor Květka Š., 17.01.2024
Přečteno 66x
Tipy 10
Poslední tipující: o3_gambit, Psavec, Žluťák, Stanislav32, CULIKATÁ, Marťas9, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezoučká...

17.01.2024 16:49:32 | Marťas9

17.01.2024 16:00:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí