Školní léta

Školní léta

Anotace: Co se člověk postupem časů nedozví...

Školní léta

Podél cesty chodník vede,
kam pak nás on až dovede?
Samozřejmě do školy
učit se, psát úkoly.

Stejný chodník vede zpátky
v zimě on má tajné zkratky.
Vedle teče potůček
má však spoustu pouček.

Mráz musí být hodně silný,
by nám zpestřil hezké chvilky.
Cesta zpátky po ledu
maličkost, to přec svedu.

Je nás víc, nejsem sama
začíná teď velké drama.
Kdo projde suchý, klobouk dolů
srandy kopec, kamarádi spolu.

Léta běží, z nás babky, dědci
vzpomínáme na ty věci.
Kamarád se přiznal k činu,
miloval on mne dívčinu.

Po potoku se mnou chodil,
aby on mne doprovodil.
Prý mě tehdy miloval
rád se se mnou zdržoval.

Nyní úsměv v naší tváři
dětské lásky, ty vždy září.
Zážitky jsou v našich srdcích
vzpomínky se houpou v bocích.

Autor Marťas9, 18.01.2024
Přečteno 65x
Tipy 23
Poslední tipující: Dračí, Emily Říhová, Ďábel sám, Iva Husárková, IronDodo, Květka Š., Psavec, Fialový metal, Ondra, o3_gambit, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hladivě vzpomínková, Marťásku:-)*

18.01.2024 13:47:40 | cappuccinogirl

Díky Cappu, vzpomínky jsou věčné a hřejivé

18.01.2024 14:00:50 | Marťas9

...a jsou věci, které se nikdy nedozví.

18.01.2024 07:41:51 | Jiří I.Zahradník

Přesně tak, dik za nahlédnutí.

18.01.2024 10:51:25 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí