A honem na vlak

A honem na vlak

Anotace: ~~~~~~~~~~

..........................

~~~~~~~~~~
Do ruky pastelky
budeme normálně malovat
zelenou trávu a pár poupat
různých jarních květů
mezi tím sem tam i hlína
a ještě i kouř od komína
a někde sněhobílé kousek
to bílé je štěně nebo i kotě
honem jim maluji vousek.
Na stromě sýkorky i vrabci
sehnat zobání dá ještě práci
na louce na keřích mi zapršel
ten déšť co je celý ze zlata
slunce se usmálo na vrata
za vrátky namaluji i lavičku
a na ní dědečka a babičku
oni se dívají na černý mrak
honem ho přemaluji
nemusíte mít z deště strach.

Přes ten mrak se kouká
sluníčko na všechny strany
v domku je asi trochu teplo
já namaluju okno otevřený
ještě pár čápů nad polem letí
a v dálce tunel se mi povede
schovávám věci na malování
a honem na vlak,
než mi ujede...

~~~~~~~~~

............................

Autor Květka Š., 22.01.2024
Přečteno 61x
Tipy 12
Poslední tipující: Rafinka, Žluťák, Ondra, Chane, Psavec, martinaV, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké. I s obrázky :-)

22.01.2024 18:42:51 | Rafinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí