Príbehy nakreslené prstom

Príbehy nakreslené prstom

Anotace: :)

 

Milý môj,

prestaň sa rmútiť kvôli svetu,

zobleč si tričko, ľahni si,

ja...

nakreslím ti na chrbát novú planétu.

 

Cítiš, ako sa tvorí ďalší svet?

Tu skalnaté bralá, tam vodopád,

šíre moria, hlboké vody a...

pozri, ľudkovia malí.

Kde sa tu vzali?

 

Snáď pár neposlušných kvapiek

padlo na priehľadné plátno

a oni hneď vzápätí uzreli svet.

 

Už stavajú si domy, ploty a most...

ale nie...

most spadol, hneď sa do opravy dali,

akíže sú činorodí, tí ľudkovia malí.  

Ale čo to?

Práve nastal hladomor

 

Prečo nenakreslíš im viac chleba?

Snažím sa, príliš sa množili,

nestíham nakresliť všetko čo treba.

 

Vnímaš to?

Ľúbia sa a trápia tie malé stvory,

snažia sa prísť na to, kto ich stvoril.

Pokrok hýbe novým svetom,

stavajú nemocnice, mrakodrapy,

vedecké centrá a kozmické lode.

 

Dosť... to stačí...niečo tu prská

iskrí

oni dostali sa sem

Snáď im nestačila vytvorená Zem?

 

Prevrátim stránku v pomyselnej knihe,

začnem odznovu,

nakreslím slnko a oblohu,

na ktorej sú nezbední šantiaci vtáci...

ale nie...

Kde sa tu vzali?

Ohniví draci...

Autor Olex, 22.01.2024
Přečteno 62x
Tipy 11
Poslední tipující: enigman, jort1, Psavec, Acortai, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

cítím...

28.02.2024 20:37:43 | enigman

bez draků to nejde

23.01.2024 09:41:54 | jort1

Ahoj,
jasne:)

23.01.2024 17:28:07 | Olex

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí