V parketách zapustí kořínky

V parketách zapustí kořínky

Anotace: ~~~~~pro zimu~~~~~

.........................
~~~~~~~~~
Květiny pro zimu
rozkvetou mrazem
slunečním jasem
pak stečou na zem,
pod parapetem
je na zdi cestička
z těch zmrzlých květů
teď zbyla loužička.
V parketách zapustí
ten kvítek kořínky 
brzy tam uvidím
zelené lupínky,
pak za pár pátků
jsou všude 
 poupata
je to jak v pohádce
vykvetly do zlata.
Na každém kvítku
jedna víla sedí
a trochu smutně
pak ven z okna hledí
vyhlíží malíře
co na okno je kreslil
a jenom šeptají
ty jsi se nám ztratil.
Neztratil povídá,
byl jsem tu náhodou
teď se mráz schoval
až v Grónsku za vodou
potom se vrátil
na okna foukne si
ty ledové květy
vílám zas nakreslí.... 
~~~~~~~~
.............................
.......................

~~~~~~~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 25.01.2024
Přečteno 41x
Tipy 9
Poslední tipující: CULIKATÁ, Žluťák, Psavec, o3_gambit, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí