Ujel mi vlak

Ujel mi vlak

Anotace: Malování slovy 2022

Nestihla jsem tam být včas
a zůstala na nástupišti stát.
Pak v čekárně cítila chlad,
jen obraz na stěně zůstal
v podvědomí psát.
Byla tam žena a chlap.

Cítila jsem lásku umělce,
které se nechtěl vzdát.
U sebe v Evině i Adamově rouše.

Barvy konejšily srdce.
Akvarel či tempera.
Už ani nevím,
co jsem viděla.
Duše absorbuje
a barva do těla se dostává.

Klusám, snad přijede další
a někdo jiný namaluje obraz
bez částice ztrát.

Chtěla jsem psát o mlze,
ale pero neumí lhát.
Přála si lásku,
ale ta skončila
v dávných komnatách.

Tak píšu s papírem,
ty své kurděje.
Mix vzplanutí bez naděje.

Vše se léčí
v rytmu minimalistické poezie.

21.04.2022
Autor mkinka, 27.01.2024
Přečteno 80x
Tipy 33
Poslední tipující: Misha, Kompik, Karolínka, o3_gambit, Jan Kacíř, Tomcat, Marťas9, IronDodo, CULIKATÁ, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST...

27.01.2024 14:26:34 | Květka Š.

Děkuji za milá slova.

27.01.2024 14:27:14 | mkinka

leč mininimalismu

27.01.2024 11:01:57 | jort1

Děkuji.

27.01.2024 11:03:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí