Stĺp

Stĺp

Anotace: -

Stĺp

Mestom chodím zmätene
chladný, nevďačný, bez citu.
Na asfalte čierna tma leží tu.
V tvári bolesť, plamene.

Zostal som meravý stáť
pri stĺpe ako stĺp.
Na ruke nenašiel by sa ani chlp
o lásku začal som sa báť.

Stĺp má svetlo pochodeň.
Vytvára harmóniu v priestore.
Ja mám srdce choré
a vrhám čierny tieň.

Stĺp stojí tak ako ja.
Ja rozmýšľam a on nie
načo trápenie,
márnosť srdca boja.

Zem žije pre kvety
kdesi láska ostala som sám
svet je čiernou zastretý
vyčítam to nebesám.

Pán neba bleskom pošibol
organy hrali hlasne
stĺp pri mne bosí bol
ako ja i on hasne.

Autor IronDodo, 02.02.2024
Přečteno 81x
Tipy 18
Poslední tipující: Emily Říhová, jort1, Fialový metal, Ondra, Marten, Ophelia81, Žluťák, Frr, Psavec, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem je to tak

02.02.2024 17:20:40 | IronDodo

"Stĺp" je moje oblíbené slovo ve slovenčině. Z dlouhého "ĺ" udělat samohlásku, to každý národ neumí. :-)

02.02.2024 14:38:12 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí